Vérnyomásmérő iPhone-hoz

2011. 06. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Amikor az ember már azt gondolná, hogy újabb funkciókat nem lehet kitalálni az okostelefonokhoz, rá kell jönnie, hogy mégis. A lépésszámláló- és edzésprogramok után itt az egészséghez kapcsolódó alkalmazások új generációja.

A Withings nevű francia cég munkatársainak jutott eszébe, hogy tovább bővítsék az Apple termékeihez kapható kiegészítő kütyük tárházát. Láttunk már nagyon cifra dolgokat a témában, (az iPodhoz csatlakoztatható, a zene ritmusára rezgő vibrátor ma már egészen disztingvált ötletnek tűnik) azonban most egy szavunk sem lehet az új eszköz célját illetően.A 130 dollárba kerülő, tehát nagyjából 25.000 forintos csomag egy olyan tépőzáras felkarmérőt tartalmaz, amit a hozzá tartozó kábel segítségével bármilyen iOS rendszert futtató eszközhöz csatlakoztatni lehet. A vérnyomásmérő működtetéséhez szükséges szoftver díjmentesen tölthető le az AppStore-ból, amely vezérli a felkarmérőt, és a főeszköz (iPhone, iPad, stb.) kijelzőjén közli a mért adatokat. Az app természetesen tárolja is a mérések előzményeit, illetve lehetővé teszi azok továbbítását például az orvoshoz.

Bár valószínűleg kevés olyan iPhone felhasználó van, aki kapkodva rohan majd megrendelni  a berendezést, a Withings vitathatatlanul fontos lépést tett: egy sokkal szélesebb kört barátkoztathat meg azzal a szemlélettel, hogy a telefon már nem csak hívások bonyolítására való.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top