Csatalaptop multi-touch kijelzővel

2011. 06. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Getac X500 ellenáll mindennek, akkor is működik, ha gránát robban mellette. Tudása miatt csatamezőn kívül is megállja a helyét, bár kérdéses, kell-e ilyen otthonra az átlag felhasználóknak.

A Getac biztos pont a strapabíró műszaki cikkek piacán és borítékolható, hogy az X500 sem ront jelentősen a cég hírnevén. Az új ketyerét borító speckó magnéziumötvözet szinte elpusztíthatatlanná teszi a gépet, gond nélkül ellenáll rázkódásnak, ütésnek, pornak és folyadéknak.

Az ipari, katonai célokra is dolgozó gyártó új üdvöskéjének a teljesítményére sem lehet panasz. Többféle konfigurációban lesz majd elérhető, a top verzióba 2.66 GHz-es Core i7 processzor kerül, amit még egy NVIDIA GeForce GT330M MXM gpu-val is megfejelnek. Árról egyelőre nem tudni, de nem lesz olcsó, az biztos.

A multi-touch kijelző 15.6 hüvelykes, 1366 x 768-as felbontásra képes. A gyártó szerint külön odafigyeltek arra is, hogy erős napsütésben is minél láthatóbb legyen a képe. A gépen négy USB 2.0 port kap még helyet, emellett további portok, HDMI és VGA csatlakozó, kártyaolvasók bővítik a felhasználási lehetőségeket.

Az akkumulátor 8700 mAh-es, ráadásul akár mindjárt kettőt is bele lehet zsúfolni. Ennek, no és az ellenálló burkolatnak köszönhetően, nem éppen pehelysúlyú a kicsike. Ez egy újabb alternatív felhasználási módot vet fel: több mint öt kilójával és kompakt kis fogantyújával akár kézitusában is jól jöhet, ha kifogytunk a munícióból.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top