Apple: Új termék nincs, rekorderedmény van, Steve Jobs lelép

2011. 01. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Picit megtöröm az Apple-lel kapcsolatos némasági fogadalmamat. Nagy Apple-bejelentés volt a napokban, amitől sokat várt a nép, de viszonylag kevéssel szúrták ki a szemeket. Vagy nem. Relatív, hogy mi a kevés.

Az Apple januári bejelentése általában nem apróholmi. Kábé egy éve jelentették be az iPadet, amit most mindenki másol nagy lelkesen. Éppen ezért sokan kíváncsian várták, mi is lesz az ábra idén.Nos, új termék nem volt. Arról sem volt infó, hogy mégis mi van Steve Jobsszal, aki a napokban bejelentette, hogy egészségügyi problémák miatt visszavonul egy időre, legalábbis a napi szintű melótól. A stratégiai döntésekben azért továbbra is részt vesz.

Ettől még nem kell temetni a céget, ezt ők is megerősítették, azt ugyanis sikerült azért bejelenteniük, hogy degeszre keresték magukat: 26,74 milliárd dolláros rekordbevételre tettek szert a legutóbbi pénzügyi negyedévükben, illetve a nettó profitjuk is rekordot döntött hatmilliárddal. Eladtak a negyedév alatt 4,13 millió Macet, 16,24 millió iPhone-t, 19,45 millió iPodot és 7,33 millió iPadet.Most akkor sajnáljuk őket, vagy ne?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top