Hangszóró üvegből

2011. 01. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nagyon látványos, újszerű megoldás, és ráadásul remek hangminőséget produkál, minden irányba. Összegezve ilyen a Greensound Technology speckó hangfala. Ja, és persze baromi drága.

A GT hangfalai szokatlan koncepcióval bírnak: hangszórónak egy üveglapot használnak, ami mindkét oldalán sugározza a hangot, vagyis gyakorlatilag 360 fokban tudja terjeszteni a kíméletlen szeletelős techno ütemeket vagy nyakszaggató gitárriffeket, zenei ízléstől függően. A hangtartományuk 300 hertz és 15 kilohertz között van, 90,6 decibelt képesek prezentálni.

Az edzett üveglapok alsó része szolgáltatja a basszust, a közepe a középmagas hangokért felel, az üveglap felső harmada a lyukakkal pedig a magasakat hozza. A gyártó szerint a hangminőség is kiváló, a nagybőgőtől a fuvoláig szinte minden hangszer témái élvezhetően szólalnak meg rajta.

A hangfal többféle verzióban készül, melyeket szintén többféle összeállításban lehet beszerezni. A különleges technológiához különleges ár is dukál, a lenti 25 wattos hangfalakból és egy 150 wattos subwooferből álló ötdarabos szett például 33.000 dollárt kóstál, de egy szimplább (2 hangfal sub) konstrukcióért is legombolnak 8000 dollárt a vásárlóról.

Így első ránézésre leginkább a különleges, rendhagyó megoldások kedvelői, a vastag pénztárcájú designfreakek lehetnek az elsődleges célcsoport, de azért én sem dobnám ki éppen, ha valaki ezzel lepne meg. Nektek bejön?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top