Az EU az Apple orrára koppint?

2010. 07. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Olyan változtatásokat tervez az EU a trösztellenes törvényben, ami komoly hatással lehet több cégre is. Például lehet, hogy az Apple-nek használnia kell a Flash-t, bármennyire is ágál ellene Jobs úr.

Ha valakire rászáll az EU, annak komoly következményei szoktak lenni, ők aztán nagyon igyekeznek megőrizni a piaci verseny tisztaságát. Csinos antitröszt bírságok és egyéb intézkedések jöhetnek áldásos tevékenységük nyomán. Például a Microsoft is az EU döntése miatt kényszerült a “választóképernyő” bevezetésére: mindenkinek, akinek Internet Explorer az alapértelmezett böngészője, fel kellett ajánlaniuk a lehetőséget, hogy másik browsert válasszanak.

Lehet, hogy most az Apple a következő. Egy új törvénytervezet szerint ugyanis az Európai Bizottság az is fogja vizsgálni, hogy az interoperabilitás megvan-e, azaz az általános szabványokat használják-e a cégek.A törvénytervezetet még nem fogadták el, az Apple pedig pláne nem kapott még semmilyen felszólítást. De a Daily Tech szerint a tervezet szövege alapján kinéz az Apple-nek valami kedves felszólítás, hogy valahogy oldja meg ezt a Flash problémát, legalábbis az EU-n belül.Erre azért kíváncsi leszek. Valószínűleg nem reagálhat úgy Steve, mint a z iPhone 4 vételi problémáira. Az EU nem éri be olyasmivel, hogy “There is no Flash issue. Stay tuned.”



Szerző

tech.hu



Scroll to Top