Az óra, melyet a repülés ihletett - VIDEÓ

2010. 07. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Világ életemben odavoltam a szép órákért. A márka szinte mindegy, csak minél több mutató, meg tárcsa, meg bigyók legyenek rajta funkcióstul. Azt hiszem, hogy a MB&F által fémjelzett HM4 Thunderbolt életem végéig az egyik legbecsesebb kincsem lenne.

A Maximilian Büsser & Friends legújabb időmérőjének formáját egy harci repülőről mintázták, ami a Thunderbolt névre hallgat. A két számlapot tartó konzolocska tulajdonképpen a gép hajtóműveit formázza, melyek mindössze két információt osztanak viselőjükkel. Az egyik az idő múlását jelzi, míg a másik számlapról az óra élettartama olvasható le (Power reserve).

Ez utóbbi információ azért lehet fontos, mert az órába épített szerkezet mellőz mindenféle elektromos táplálást, ehelyett manuálisan felhúzható, tehát a mechanikát rugók működtetik. No, meg persze a fogaskerekek, melyek az óra házával együtt Titánból készültek, és természetesen 50 darab rubin foglalatban pörögnek, forognak. A váz egyébként 65 darabból áll össze, míg a szerkezet 311 komponenst számlál.

Amiről még nem beszéltem, az a két darab zafírból készült számlapvédő, melyeket állítólag egyetlen tömbből csiszolnak ki a szakemberek, természetesen gondos odafigyeléssel. Ezek után nem is csodálkozom az árcédulán, amin nem kisebb, mint 158 000 dollár díszeleg hívogatóan. Már akinek hívogató :o)

##212108##



Szerző

tech.hu



Scroll to Top