Könyvtár könyvek nélkül

2010. 07. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Stanford Egyetem augusztusban nyílik a vadiúj, mérnököknek szánt könyvtár. Ennek ellenére 85%-al kevesebb könyv lesz benne, mint a régiben, amit felvált.

Természetesen mind a 60 ezer kötetet meg fogják találni a mérnökpalánták, de kb. 50 ezret csak digitális formában. A felmérések a könyvtárban abszolút igazolták a trendeket.

Egyre kevesebben mennek könyvtárba, hiszen sokszor csak egy-két ábrára, táblázatra van szükségük a diákoknak, amihez eddig egy komplett könyvet ki kellett venniük, így inkább feltúrták az adott ábrát a neten. És, hogy miért érdekes ez? Csak azért, mert ha visszaemlékeztek igen nagy botrányt kavart a Google könyvdigitalizáló programja, amit jó időre le is állítottak.

Most meg épp a könyvtárak csinálják azt, amiért annakidején mindenki kiakadt (köztük a könyvtárak is). Augusztustól tehát a diákok már a digitalizált könyvekben kereshetnek és az új könyvtárban, így több hely és idő lesz egyéb fakultatív programokra. A könyv nélküli könyvtár egy dolog, de a zajos könyvtár???



Szerző

tech.hu



Scroll to Top