Digitális fényképezés 3D-ben

2010. 07. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Érdekes kis fotós kiegészítőre bukkantam nemrég, melynek segítségével egy hagyományos DSLR gépből 3D-s produktum húzható elő. Íme a Loreo Cap 9005 3D objektív.

A Loreo már 2007 óta fejlesztgeti az eszközt, melyet ha egy Canon DSLR vázhoz csatlakoztatunk, térbeli felvételeket eredményez. Nos, úgy néz ki, hogy a holmi túlesett a koncepciók kapuján, ugyanis kicsit utánajárva az amazon.com oldalon meg is találtam megvásárolható formában.

De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük magát az objektívet. Merthogy ez tulajdonképpen egy duplalencsés optika, melyet akár 4:3 és APS-C formátumban is használhatunk. Az obi egyébként 50mm-es gyújtótávolsággal rendelkezik, a megfelelő 3D-s élmény eredményhez pedig a tárgytávolságnak 1,5 és 3 méter közé kell esnie.

Az elkészült alkotás természetesen önmagától nem térbeli, a 3D-s nézethez kelleni fog egy ehhez való kukkoló, melyet a gyártó ingyen rendelkezésre bocsát a csomagban. Erre a kis kiegészítőre tudniillik mindenképpen szükség van, ugyanis nélküle csak egy sztereó fotót láthatunk, vagyis két, szinte teljesen egyforma fényképet.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top