Google online játékok?

2010. 07. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Érdekes hírre bukkantam nemrég. A Google 100-200 millió dollárt invesztál a világ egyik (ha nem a) legnagyobb online játékfejlesztő cégébe. Ja kérem! Hogy ők készítették a Mafia Wars-t és a Farmville-t a facebookra? Annál jobb!

Most már szinte biztos, hogy a keresőóriás közösségi oldalt tervez. Ez lehet az egyetlen oka, amiért a Zynga online játékfejlesztő cégbe betolt némi „kis” pénzmagot. Nézzük csak sorjában mi kellhet egy jó közösségi oldalhoz. Elsőként emberek, akik tudnak róla. Nos a keresőn, YouTube-on, Gmail-en stb. szaladgáló párszázmillió potenciális GoogleBook (levédettem! Nem ellopni!) látogató kipipálva.

##212128##

Kellenek olyan funkciók, amik odaragasztanak a képernyőhöz, hiszen az a cél, hogy ne menjünk máshova. YouTube, Gmail, ja, és a Wave! Tudjunk idióta (vagy kevésbé idióta) játékokkal játszani, na most már ez is megvan, hiszen a legsikeresebb fejlesztőbrigádhoz fordultak. Ezen egyáltalán nem elhanyagolható paraméterekhez tedd hozzá, hogy a Google-nak van saját mobilos és PC-s operációs rendszere, beköltözött a tévékbe és ezen felül tuti, hogy van még a tarsolyukban egy-két dolog, amiről most még csak nem is sustorognak.

Nem gondolom, hogy a facebook alapítója, ez a Zuckerberg gyerek hülye lenne, de a személyiségi jogi őrjöngések kijavítása közben (ami nem tett jót az oldalnak) bizony nem nagyon veheti le a szemét a nagy ellenfeléről, a gugliról és ez bizony akár még sok is lehet neki.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top