Parkolóhelyet is Google-ön keressünk?

2010. 07. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ez bizony nem tréfa, a Google készített egy parkolóhely-kereső appot Androidra. A közösségen múlik, hogy sikeres lesz-e a cucc.

A Google Labs-nak köszönhető OpenSpot nevű alkalmazás azt mutatja meg, merre vannak szabad parkolóhelyek. Azaz egész pontosan olyan parkolóhelyek, amit a program más használói szabadnak jelöltek az utóbbi húsz percben. (A különféle színek a pöttyöknél azt jelölik, milyen régóta pötyögték be az adott helyről, hogy szabad.)

Az ötlet nem rossz, de tartok tőle, hogy a hazai sikerhez nincs itthon elég Androidos teló - merthogy ugye 2.0-s vagy frissebb Android alatt lehet használni az appot. De még ha minden második ember androidos mobillal rohangálna, még akkor is az kéne hozzá, hogy le is töltsék és használják a progit. Márpedig csupán úgynevezett "karma-pontokkal" jutalmazzák a jelölgetést, egyéb kézzelfogható ellentételezés nincs - azon kívül persze, hogy esetleg te is megcsíphetsz valami jó kis parkolóhelyet embertársaidnak köszönhetően. Szóval szép-szép meg minden, de tartok tőle, hogy itthon nem lesz ennek nagy keletje. Rosszul gondolom?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top