Beintett az Apple a Samsungnak

2011. 10. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Várható volt, hogy miután a különféle szabadalmakra hivatkozva az Apple és a Samsung szépen keresztbeperelte egymást, a tárgyalótermen kívüli megállapodás születik majd. A Samsung elő is állt egy kompromisszummal, ami lehetővé tette volna egyelőre betiltott termékei árusítását, de az Apple visszautasította ezt, folytatódik a háború.

Miután a Samsung visszaperelte az Apple-t több szabadalma megsértése miatt, valószínűleg megelégelte a láthatóan állóháború és hosszadalmas pereskedés felé sodródó helyzetet és lépett. Felajánlotta az Apple-nek, hogy bizonyos módosításokkal, a vitatott eredetű funkciók kivételével dobná piacra termékeit, melyek így nem sértenék az Apple szabadalmait.

Igencsak kapóra jönne már valami megegyezés a cégnek, hiszen amíg nem oldódik meg a jelenlegi helyzet, nem dobhatja piacra eszközeit Ausztráliában, vagy épp Németországban. Ezért hajlandóak lettek volna arra, hogy a kritizált megoldásokat eltávolítsák a Galaxy Tab 10.1-ből - ezek elsősorban a multi touch kijelzővel, illetve annak használatával kapcsolatosak.

Az Apple azonban nem állt kötélnek, visszautasították az ajánlatot. A cég jogi részlegének álláspontja szerint nem elfogadható a Samsung-féle kompromisszum és ez nem is meglepetés. Elsődleges feladatuknak továbbra is azt tartják, hogy megakadályozzák a koreai gyártó tabletjének kereskedelmi forgalomba kerülését.

Még mindig korai lenne megjósolni, hogy milyen végkifejlettel zárul majd a pereskedés, de az biztos, hogy egyhamar nem érnek a végére. Az Apple pedig újfent bebizonyította, hogy folytatja az iOS eszközök pozíciójának bebetonozását az Androiddal szemben.

Egyúttal az is kiderült, hogy az eddigi nyilatkozatoknak megfelelően nem akarnak a jóval élelmesebbnek látszó Microsoft útjára lépni. Ők ugyanis azt az utat választották, hogy licencelik a szabadalmaikat az érintett gyártóknak, amit a HTC után a Samsung is elfogadott a napokban. Így a Microsoft is kap pénzt minden eladott Androidos HTC és Samsung készülék után.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top