Bemutatkozott a Galaxy S és a Galaxy Tab utódja is

2011. 02. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Samsung a saját útját járva még a nagy dömping előtt bemutatta saját újdonságait Barcelonában, ahol ma elkezdődött az idei Mobile World Congress. A cég a Galaxy S és a Galaxy Tab következő modelljéről is lerántotta a leplet.

Galaxy S II.

Samsungék már időben elkezdték szivárogtatni a népszerű Galaxy S második generációjával kapcsolatos infókat, január végén mi is megírtuk, hogy már csőre van töltve a következő nagy dobás. Február elsején látványos, de meglehetősen információszegény teaser videókkal próbálták fokozni az étvágyat, majd egy nappal a hivatalos MWC 2011 rajt előtt álltak elő a tutival.

Előrelépés az előző modellhez képest, hogy a 4 hüvelykes képernyőt felhizlalták, a Galaxy S II. már 4.27-es Super AMOLED Plus kijelzővel érkezik, 800x480-as felbontással. Az oprendszer a 2.3-as Android lesz, ami alatt 1 GHz-es kétmagos processzor dolgozik. Két kamera is beépítésre került, a hátulsó 8 megapixeles lett, amivel 1080p-ben készíthetünk felvételeket, az elülső pedig 2 megás. Bluetooth, wi-fi, HSPA van, és az egész teló 116 grammot nyom, picit könnyebb lett az előzőnél.

A képre kattintva még több fotót találhattok a Samsung Hub jóvoltából.

Galaxy Tab 10.1

A szintén meglehetősen felkapott Samsung tábla, a Galaxy Tab új modellje is megnőtt, 10,1 hüvelykes kijelzővel érkezik, 1280×800 pixeles felbontással. A megbízható teljesítményről Nvidia Tegra 2 processzor gondoskodik, az irányítást a 3.0-s Androidra, a Honeycombra bízták.

A két kamera itt is stimmel, az elülső 2 megapixeles, a hátulsó 8 megás, full HD-ben rögzíthetünk vele mozgóképet. A Bluetooth és a HSPA támogatás ebből a táblából sem marad ki, ahogy a kétantennás wi-fi sem. Az egész kütyü összesen 599 g-ot nyom és 10.9 mm vastag.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top