Bing Maps. Új szereplő a neten

2010. 06. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Bing Maps béta verziója már nézegethető a neten. Forradalmi újítások nincsenek, de nem rossz kezdeményezés a Microsoft részéről.

Eddig a webes térképek terén a Google egyeduralkodó volt, most azonban a redmondi óriás is bemerészkedik ezekre a vizekre. Bárki kipróbálhatja magának, a lényeg, hogy a Bing amerikai oldalán találjátok meg a térképes verziót, hiszen még csak béta.

Természetesen van műholdfelvétel, útvonal hálózati térkép, illetve a kettőt kombináló hibrid. Bizonyos városokban a Street Wiev-hoz hasonló barangolásokat tehetünk, de ez nekem valahogy nem működött. Ja! Működés! Fontos, hogy csak Silverlight-al megy, így Flash-el ne is próbálkozz. Igazából maga az ötlete dicséretes, hogy végre a Google itt is kap magának egy versenytársat, mert így kénytelen lesz mindkét cég fejleszteni a térképein. A Microsoft újdonsága, hogy az útvonal hálózatos térképet megnézheted olyan kézzel rajzolt stílusban is, mint a kalózfilmekben a kincses térkép.

Azon túl, hogy jól néz ki még egy kis haszna is van, hiszen így nem zavarja a szemet, sem a műholdfelvétel, sem a domborzati térkép, ha épp útvonalat tervezünk a Bing Maps-el. És míg a térkép guglisodik, addig a Google keresője bingesedik, hiszen az MS keresőjéhez hasonlóan nemsoká saját fotót tölthetünk fel a Google kereső nyitóoldalára.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top