Az adattárolás jövője

2010. 06. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Senki nem tudja miként lesz, de egy biztos: nem a józanész irányítja a dolgok menetét, hanem a divat.

Kinek mi a jó, mit tart divatosnak . „A havernak SSD-je van és azt mondta hogy jó és mekkora már, hogy az a gyerek még IDE porton csatlakoztat bármit is a gépéhez, milyen égő”. Ez egy elcsípett telefonbeszélgetés részlete a buszról, ahol eldőlt nem lesz IDE port használva a gépében.Következő lépésben eltűnnek a mechanikus alkatrészek a SATA-k alól és megszűnik az „elérési idő” fogalma. Minden tele lesz SSD-vel. Aztán ezen is túllépünk eljött és itt van a lehetőség hogy a SATA mint adattárolási szűk keresztmetszet megszűnjön.

A Super Talent megjelentette a RAIDDrive SSD-vel feltöltött PCIe csatlakozással ellátott adat szörnyét. 4GB/s adat továbbítási képességgel, ami random adat elérés esetén 1,4/1,2GB/s. Persze ahogy kell mindjárt gondoltak a halandó felhasználókra is és RAIDDrive ES nagy számolásigényű feladatok gyors adatellátó eszköze a RAIDDrive WS. Animációk szerkesztése és hasonló feladatok mellett pedig itt a RAIDDrive GS, ami direkt játékos verzió. Az előző kettő 1TB ($4999!) az utóbbi 2TB méretben is megrendelhető. Itt még nincs vége, mert RAID 0-tól 5ig alkalmazható.

A kérdés csak az kell-e annyira, mint amennyibe kerül, mert jelenlegi SSD árakkal utánaszámolva nem lesz olcsó mulatság. Viszont nem kell hozzá egy atomerőmű méretű táp ugyanis 13W-ot fogyaszt ami eléggé ígéretes.

Hátránya az ára és hogy egyelőre nem bootolható.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top