Csapoljunk sört iPaddel! - VIDEÓ

2010. 08. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egy vicces mérnökcsapat megtalálta az iPad leghasznosabb és legkúlabb felhasználási módját. Naná, hogy köze van a sörhöz.

Annak idején, amikor bejelentették az iPadet, még csak sejthettük, hogy érdekes felhasználási területei lesznek. Ha akkor szóltak volna, hogy lesz köze a sörhöz is, nyilván jobban lelkesedtem volna.A Yelp négy mérnöke fogott össze, hogy létrehozzák az iPaddel vezérelt KegMate-et. Állításuk szerint az volt a fő motivációjuk, hogy szeretnek hekkelni, szeretik a sört és szeretik az iPadeket is.

##217774##

Szóval fogtak egy sörcsapot, rákötötték az iPadet, és írtak egy szoftvert, ami méri a sörrel kapcsolatos adatokat, például a fogyást és a hőmérsékletet. A szerencsés kiválasztottak RFID kártyát kapnak, ezt kell a megfelelő szenzorhoz odatartani, és már lehet is csapolni a nedűt. A kártyára, illetve az azonosításra azért van szükség, hogy azonosítani tudják a "júzereket". Így mindenkinek mérni lehet a fogyasztását, össze lehet vetni a többiekével, sőt, osztályozni is lehet a sör minőségét. Így aztán nincs vita, hogy ki ivott többet, és ki ivott kevesebbet, és egyáltalán, jó volt-e a sör. S ha ez még nem lenne elég, a söröshordó állapotát online is lehet ellenőrizni.Azt hiszem, ennél szebb már csak ez lehetne, ha az iPad magától újratöltené valahogyan a sört, ha apadni kezd a szint.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top