Agyő, fogkrém! Itt a szolár-fogkefe

2010. 08. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Már megint egy elmés japán szerkezetről lesz szó, de - sok korábbi példával ellentétben - a Soladey-J3X-nek legalább gyakorlati haszna is lehet. Persze ettől még rettentő fura az alapötlet. Fogat mosni fogkrém nélkül?

Nem hittem volna, hogy valaha is egy fogkeféről fogok írni itt a Tech.hu-n, még ha a ketyere kategóriába tartozik is az elektromos változata. Ezt a bigyót viszont nektek is látnotok-hallanotok-olvasnotok kell!A japán Shiken cég emberei fejlesztették ki a napelemes fogkefét, a Soladey-JX3-at. Amellett, hogy napenergiával működik, a másik nagy érdekessége, hogy helyettesíti a fogkrémet is.

A leírás szerint az eszköz alján található a napcellás panel, ebből továbbítódnak a kefe fejébe az elektronok egy ólomvezetéken keresztül. Az elektronok reakcióba lépnek a szájban található savakkal, és ez a kémiai reakció elpusztítja a baktériumokat és a fogkövet. Ezt mondják.Egyelőre még tesztelik a "forradalmi újdonságot", szóval nem tudni, lesz-e belőle valami komolyan. De még ha ki is derítik, hogy semmi baja nem lesz tőle az embernek, sőt, egészségesebb meg minden... Nos, akkor is furán fog hangzani az, hogy elektronokat vezessünk a szánkba, nem?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top