Ebédidőben rosszalkodunk a neten

2010. 08. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nagyon izgi adatokat osztott meg a Mozilla arról, mikor használják a júzerek a "pornómódot" a böngészőben. Természetesen az még izgibb lenne, hogy MIT néznek ilyenkor, de ezt nem fogjuk megtudni, hiszen azért hívják privát böngészésnek a titkos funkciót, hogy más ne tudja, mit nézünk ilyenkor.

A Mozilla "Egy hét egy böngésző életében" címmel indított felmérést, aminek keretében az emberek böngésző-használati szokásait figyelték. Természetesen azt nem rögzítették, mit néztek az emberek a böngészőikben. De azt például jegyezték, mikor és mennyi időre kapcsolták be a júzerek a privát böngészési módot - amiben ugyebár nem lehet követni, mit néznek vagy néztek korábban.

Az eredmény olyan szempontból meglepő, hogy nem az esti és éjszakai órákban a legnépszerűbb a "pornómód". Inkább ebédidőben, illetve a munka befejezése előtt, délután öt körül magas a használati aránya. Valószínűleg az az oka ennek, hogy az otthoni gépen nem nagyon kell rejtegetni, bármivel is szórakozunk, míg a munkahelyen, irodában ciki, ha rájön a főnök, hogy lógtunk. Még csak nem is kell 18-as karikás képeket, filmeket nézni, biztosan van olyan munkahely, ahol még a tech.hu is nemkívánatos tartalom munkaidőben...Az aggódó főnökök egyébként fellélegezhetnek: a privát böngészést átlagban tíz percig használják az emberek. Ennyi pihenés talán belefér naponta.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top