Daft Punk sisak házilag - VIDEÓ

2010. 07. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egy grafikus designer munkája nem mindig áll meg a tervezőasztalon, akarom mondani, az erre szakosodott szoftverek kezelőfelületén. Olykor fizikai produktumok is kiröppennek a kezeik közül, mint például ez a csináld magad Daft Punk sisak.

Aki ismeri a Francia gyökerű Daft Punk-ot, annak biztosan nem idegen a képen látható sisak, mely nem a zenekar tulajdona, hanem Harrison Krix designer készítette, méghozzá a két kezével.

A kérdésre, mely szerint mennyi időt vett el az életéből a tökéletes replika elkészítése, viccesen így felelt: „Áááá, csak pár órácskát foglalkoztam vele naponta, de ez tizenhét hónapig tartott, mely idő alatt belefutottam jónéhány zsákutcába, levontam egy csomó tanulságot, melynek az eredménye ez a sisak lett”.

A fiatalember egyébként csinált mindenfélét, hogy létrejöjjön ez a szemrevaló fejrevaló. Szobrászkodott, öntőmintát készített, szénszállal bélelt, krómozott, fúrt-faragott és még elektronikát is épített bele. Aztán jött a kábelezés, forrasztgatás, lámpák és LED sorok integrálása, hogy villogjon is rendesen. Nem mennék bele a részletekbe, akit érdekel, hogy miként juthat hozzá csináldmagad Daft Punk sisakhoz, nézzen bele Harrison blogjába, ahol részletesen leírja a lépéseket. Aki pedig csak simán kíváncsi, az alábbi videón megtekintheti a zömített változatot.

##214391##



Szerző

tech.hu



Scroll to Top