Hogy ez nem nekünk jutott eszünkbe… - VIDEÓ

2010. 07. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Igaz, Bigyológus barátom? Mi még anno négykerekű deszkákkal szántottuk a 3. kerületi betonburkolatot, pedig ha ilyenünk lett volna… Bele se merek gondolni, mekkora királyság lett volna.

Akik jártasak a gördeszkázás világában, bizonyára ismerik a sztorit, hogyan is jött létre a guruló falap, mint sporteszköz. Akik viszont nem, azoknak röviden csak annyit, hogy néhány szörfös találta ki soktíz évvel ezelőtt, mivel olykor szinte teljesen hullámmentesek voltak a környező vizek, ám a siklásról nem akartak lemondani. Így kerültek kerekek a deszkákra, lehetővé téve a megállás nélkül művelhető aszfalt szörföt. Merthogy akkor még így hívták.

Így alakult ki tehát a skatebord elnevezésű látványos extrémsport, melynek követői egyáltalán nem csökkentek az elmúlt évtizedekben, sőt. A folytonos fejlesztéseknek köszönhetően egyre tökéletesebb lapokon, felfüggesztéseken és kerekeken hussanhatott kicsi és nagy. Aztán nemrég hatalmasat lépett a sportág, ugyanis Mike Simonian és Pieter Schoten San franciscoi designer diákoknak köszönhetően létrejött a FlowBoard, ami a négy kerék helyett tizennégyen gördül.

A fiatalemberek állítása szerint „találmány” nem drágább egy hagyományos deszkánál, ugyanis megközelítőleg 80 dolcsiért már hozzájuthat az ember. S, hogy mit kap ezért a pénzért? A snowboardozás, illetve szörfözés szinte tökéletes élményét, ugyanis míg egy normál gördeszkával maximum 25 fokos fordulóra képes az ember, a FlowBoard 45 fokot fordul egy laza billentéssel. Ejj, de kéne!

##214392##



Szerző

tech.hu



Scroll to Top