Töröld magad a Facebook-ról

2010. 07. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ha eddig még nem tetted meg, most megteheted. Inkább pontosítok. Eddig , ha akartad volna sem tehetted meg. Nemsoká törölheted magad a legnagyobb közösségi site-ról.

Ha akarod, persze. De ezeddig tényleg nem lehetett törölni a felhasználói profilodat a Facebookról. Lehetett deaktiválni a fiókodat, de az inkább egyfajta hibernáció volt. Magam is kipróbáltam. Töröltem egyik szőrös alteregómat :), mert mégsemár ő legyen én a fészbúkon. És elfelejtettem valami fontosat. Mindegy mondom visszalépek, lesz ami lesz. És lőn simán beenged az oldalra azzal a mailcímmel és jelszóval, amit töröltem.

Utána jobban utánajártam a dolognak és ha „hibernáltam” (vagyis szerintem töröltem) magam, akkor nem látszottam az ismerőseimnek, de amint visszaléptem a mailcímmel és a jelszóval (két napot vártam, hátha kell valami átfutási idő, ami hülyeség, de mondom hátha) megint látszottam mindenkinek. Ez azért fontos, mert így gyakorlatilag nem tudható, hogy tényleg mennyi felhasználója van az oldalnak, hiszen ők sem hülyék, nyilván a hibernált (magukat töröltnek gondoló) user-eket is beleszámolják a felhasználókba.

Ráadásul a személyiségi jogi procedúrák miatt biztos, hogy rengetegen törölték magukat a Facebook-ról, még egy kisebb öntörlési mozgalom is indult ezügyben, aminek több mint 65 ezer??? tagja van ami pöti paradoxon véleményem szerint. Mostantól viszont új opcióval bővült az adatlap, a törléssel. Egyelőre Amerikában, de nyilván hamarosan minden országban elérhető lesz ez a funkció. Addig is az működik, hogy ha deaktiválod magad és két hétig hozzá sem szagolsz (se lájk gomb, se semmi), akkor automatikusan törölnek.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top