Dexterre kíváncsiak a torrentezők

2011. 12. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A TorrentFreak éves összeállítása szerint a hazai csatornák által is vetített Dexter című tévésorozat egyes epizódjait töltötték le idén legtöbbször a kalózkodó internetezők.

A BitTorrent forgalmi adatai alapján a TorrentFreak portál különböző kategóriák szerint évről évre összeállítja a kalózkodó internetezők által legtöbbet keresett tartalom listáját. A portál idén először a televíziós műsorok letöltési mutatóit közölte, amely szerint 2011-ben a törvényszéki szakértőként dolgozó sorozatgyilkos története bizonyult a legkeresettebbnek.

A Dexter című krimi egyes epizódjait mintegy 3,6 millió alkalommal töltötték le illegálisan. A második legtöbbet letöltött sorozat címet az HBO Trónok harca című produkciója "nyerte el", ennek egyes epizódjai esetében 3,4 millió illegális letöltést mértek. A harmadik helyre az Agymenők című sorozat került epizódonkénti 3,09 milliós letöltési számmal.

A tízes lista további helyezettjei között a Doktor House, az Így jártam anyátokkal, a Glee – Sztárok leszünk!, a The Walking Dead, a Terra Nova, a True Blood – Inni és élni hagyni és a listát záró Totál Szívás szerepel.

Érdekesség, hogy a lista első két helyezettje esetében a letöltési mutató magasabb annál, mint ahányan átlagosan a tévé előtt ülve követték a sorozatot. A Dexter esetében ez a különbség különösen kirívó: az epizódonkénti illegális letöltés mintegy egymillióval haladja meg a becsült televíziós nézőszámot.

A lista többi nyolc szereplője esetében a sorozatokat lényegesen többen követték a tévén keresztül, mint ahányan az illegális letöltést választották. A TorrentFreak szerint az Egyesült Államokban az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csökkent a tévésorozatokat kalózformátumban letöltők száma, köszönhetően az olyan alternatív legális hozzáférési pontoknak, mint a Hulu vagy a Netflix.

Ezzel szemben Ausztráliában és Európában továbbra is magas a kalózkodók száma, köszönhetően annak, hogy az amerikai gyártású filmeket a két kontinensen az eredeti bemutatóhoz képest késleltetve vetítik.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top