HTC: vereség, kitiltás, újratervezés

2011. 12. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egy strigula az Apple neve mellé: egy amerikai bíróság megállapította, hogy a HTC Androidos okostelefonjai sértenek egy, az Apple birtokában lévő szabadalmat. 2012 áprilistól nem forgalmazhatják ezeket, hacsak át nem tervezik az érintett funkciót.

Az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság megállapította, hogy valóban jogtiprás történt a tajvani gyártó részéről, egy Apple szabadalmat sértenek a készülékek. A döntés ezért az, hogy egy kis átmeneti időszakot követően, 2012 áprilistól tilos lesz új Androidos telefonokat forgalomba hoznia a HTC-nek Amerikában, a The Verge szerint 2013 december 19-ig. Hacsak ki nem küszöbölik a problémát némi újratervezéssel.

Ezt az egérutat a Samsung is kénytelen volt kihasználni a Galaxy Tab kapcsán, és vélhetően a HTC sem tesz másként. Hivatalos közleményük a szerint az érintett megoldások (pl az üzenetekben kapott linkek, telefonszámok kiemelése, részletesen itt és itt olvashattok a két szóban forgó szabadalomról) a felhasználói élménynek csak kis szeletét jelentik, hiányuk nem fáj majd a felhasználóknak.

A közlemény szerint "hamarosan" eltávolítják az említett funkciókat a készülékekből. Az érintett modellek egyébként a Droid Incredible, az Evo 4G, a T-Mobile G2, és Nexus One, illetve egy rakás régebbi telefon.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top