Égve hagytad a lámpát! Hallod?

2010. 05. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Mi történik, ha egy izzót keresztezünk egy hangszóróval? Vagy látjuk a hangot, vagy pedig halljuk a fényt! Na, most akkor mi van?

Hang és fény. A meghitt otthon két elengedhetetlen kelléke. A fényt (villanyt) ugye már hosszú évtizedek óta végigkábelezzük otthonainkban, míg a hangra kevesen gondolnak. Ráadásul a hangsugárzók (még ha szépek is) nem illenek minden szobába, ám zenét hallgatni mindenhol jó. Mennyivel jobb lenne, ha valahogy el tudnánk rejteni a hangszórókat, vagy legalább álcázni őket, mondjuk lámpaizzónak. A Klipsch LightSpeaker System pontosan ezt teszi.

Lényegében egy kicsit testesebb LED fényforrás, amibe egy hangszórót rejtett el a gyártó. Megint egy jó ötlet, ami nem nekem jutott eszembe. A hang, a Hi-Fi-re kötött, távirányítható, vezeték nélküli adóból jut az égőkbe, és a fényt illetve a hangot is egyaránt dimmelhetjük. A 600 dolláros szettben az izzó borítása természetesen áttetsző a fény miatt, és lyuggatott a hang miatt.

A teljesítményt (20 watt) és a hangminőséget tekintve, nyilván nem fogja kiváltani a klasszikus jó minőségű hangsugárzókat, de nem is ez a feladata. Háttérzenét szolgáltatni egy baráti összejövetelen, úgy hogy az étkezőben nincsenek nagy és sokszor csúnya fekete dobozok.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top