Érkezik az nVIDIA házimozi PC

2010. 03. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Bár még elég kevés információ kering a fent említett nVIDIA által fejlesztett Pegatron Tegra 2 házimozi masináról, azt már tudni lehet, hogy idén tavasszal, vagy nyár elején várható a megjelenése.

Nos, a kis szerkezet feladata nem más lesz, mint egyszerűbbé és szórakoztatóbbá tenni az otthoni mozizást és nem utolsó sorban emelni a képi minőséget. Az új Tegra 2 chipkészletnek köszönhetően ez menni is fog neki, már ami a gyártó véleményét illeti.

A készülék mérete alig éri el egy külső HDD testi paramétereit, így egy elég apró méretű eszközről beszélhetünk, mely a szemnek is kellemes bambusz dizájnt kapott. Mérte ellenére azonban igen okos kis holmiról van szó, melyen HDMI kimenetet és Ethernetet is találhatunk. Ez utóbbi a webes forrású videók megtekintését szolgálja, tehát többek között a Youtube tartalmai is egy kattintással a képernyőre varázsolhatók lesznek. Méghozzá mindez Full HD minőségben, ugyanis a kicsike minden további nélkül támogatja a szélesvásznú, részlet gazdag formátumot, illetve lehetővé teszi a flash tartalmak lejátszását is.

A masinához köthető lesz DVD lejátszó is és a DIVX formátumú fájlokkal is megbirkózik. Ez utóbbit egyébként a beépített USB porton keresztül plántálhatjuk majd a rendszerbe. Egyes források szerint a készülék árfekvése várhatóan 150 dollár körül mozog majd, azonban ezt eddig nem erősítette meg a gyártó, így marad a várakozás a hivatalos bejelentésre, amiből remélhetőleg a várható boltba kerülés időpontja is kiderül majd.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top