ASUS U3S6 USB 3.0 kártya

2010. 03. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egyre jobban terjednek a 3.0-ás csatlakozóval felvértezett szerszámok. Ennek maradéktalanul csak akkor lehet örülni, ha a gépünkön van hozzá csatlakozó. Ha nincs, akkor két lehetőség van.

Az A verzió az, hogy veszünk egy új alaplapot, de ekkor figyelni kell a már meglévő cuccok kompatibilitására is, vagy cserélhetjük őket is. A B változat pedig az, hogy sokkal olcsóbban beszerzünk egy a már fent említett csatlakozóval felszerelt kártyát.Több típusból is lehet ma már választani. Most az ASUS egyik eszköze lesz átnézve kicsit.Meglepő módon 3.0-ás usb csatlakozót találunk rajta rögtön két darabot is.

Ők kék színben pompáznak, mint általában a 3-as usb-k. Sebesség téren, ha minden jól megy, akkor 4.8Gbps az elérhető legnagyobb sebesség. Ha kell, akkor elviseli a 2.0-ás valamint az 1.1-es eszközöket is.Ezen felül a belső oldalon, tehát nem a hátlapon van még felszerelve két darab SATA csatlakozó is. Így ha hiányt szenvednénk ezekből is az alaplapon, akkor meg van oldva még egy probléma.

Sebesség téren jobbak, hiszen 6.0Gbps a maximális sebességük.Az alaplapon csak PCI Express csatlakozóval hajlandó kommunikálni. Az viszont mindegy, hogy az 4x, 8x, vagy 16x-os.Windows operációs rendszerekkel hajlandó együttműködni, ára pedig 55 dollár.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top