Gémer tablettel támad a Sony

2011. 04. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Úgy fest, a Sony táblagépével kapcsolatos februárban megszellőztetett pletykák igaznak bizonyulnak. A tokiói cég még idén újabb készülékkel gyarapíthatja az Androidos tabletek szépen növekvő táborát.

Ahogy mi is megírtuk, az Engadget már februárban tudni vélte, hogy a Sony sem akar kimaradni a tabletbizniszből, és gőzerővel dolgoznak a saját deszkájukon. Az S1 kódnéven emlegetett kütyüről akkor még nem sokat lehetett tudni, a pletykák Androidról és erős multimédiás támogatottságról szóltak.

Hivatalos bejelentés továbbra sem volt a témában, de egy japán magazin Howard Stringer vezérigazgató szavaira hivatkozva már világgá kürtölte, hogy úton van az a tablet. Stringer nem árult el sok részletet a készülékkel kapcsolatban, azt viszont megerősítette, hogy a nyár vége felé kerülhet majd piacra. Korábban egy szeptemberi dátumról lehetett olvasni, mindenesetre úgy tűnik, hogy az év második felében tényleg lerántják a leplet a termékről.

Az S1 minden bizonnyal Android 3.0 (Honeycomb) oprendszerrel kerül forgalomba. A méretével kapcsolatban a 9.4 hüvelykes kijelző tűnik a legvalószínűbbnek,1280 x 800-as felbontással. Az Engadget szerint NVIDIA Tegra 2 chip dolgozik majd benne, két kamerája és USB portja is lesz. Sőt, infraport is lesz rajta, amivel más eszközöket irányíthatunk az S1-ünkkel.

A hírek szerint igazi multimédiás tabletre kell számítani, amiben nagy szerepe lesz a Sony Qriocity nevű streaming szolgáltatásának. Innen a felhasználók zenéket, videókat, játékokat és e-könyveket tölthetnek le. A játékos vonal erős lesz, bizonyára jó néhány, a PlayStation egyes verziójához készült játék játszható lesz majd rajta.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top