Lassú add-onok a Mozilla szégyenfalán

2011. 04. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A sebesség a böngészők kritikus pontja, ezért ha valami külső tényező lassítja a működést, azt a fejlesztők sem nézik jó szemmel. A Mozilla ezért listába gyűjtötte azokat a kiegészítőket, amelyek leginkább visszavetik a Firefox teljesítményét.

Az ide kattintva elérhető lista élmezőnyében igen népszerű, tömegek által napi szinten használt alkalmazások is szerepelnek. A sokak számára elengedhetetlen Firebug például a második helyen tanyázik, a cég mérései szerint 74%-kal lassítja a Firefox betöltési idejét.

Ugyanennyivel veti vissza az indítási időt a FoxLingo fordító add-onja, a top 10 többi szereplője pedig 54-23%-kal lassítja a böngészőt. Ironikus módon még a beszédes nevű FastestFox is felkerült, bár ez épp a gyorsabb böngészést szolgálná.

A Mozilla a jelek szerint igyekszik komolyan venni a jelenséget és amennyire lehet, gátat szabnának a lassú add-onok terjedésének. A jövőben minden héten teszteknek vetik alá a 100 legnépszerűbb kiegészítőt és amelyek minimum 25%-kal lassítják a Firefox betöltését, azoknál egy kis figyelmeztetés hívja majd fel erre a töltögetők figyelmét.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top