Előttem az alteregóm - VIDEÓ

2011. 04. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Kedélyes “beszélgetésre” gyűltek össze a világ legélethűbb robotjai és azok a személyek, akikről mintázták őket. Egyelőre meg lehet állapítani, melyik az eredeti, de elnézve a fejlődés ütemét, vajon meddig marad ez így?

A megtévesztően valódinak tűnő Geminoid széria újoncáról, a Geminoid DK-ról ejtettünk már szót korábban, most azonban a “testvéreivel” ültették egy asztalhoz. Hiroshi Ishiguro professzor lenyűgöző alkotásai mellett ráadásul azok a hús-vér emberek láthatók, akikről mintázták a robotokat.

A már említett Geminoid DK egy dán kutató külsejét viseli, a Geminoid F nevű robothölgyet egy japán modellről mintázták, a Geminoid HI-1 pedig az Oszakai Egyetem Intelligens Robot Laboratóriumát irányító Hiroshi professzor robotalteregója.

Érdemes rászánni azt a szűk két percet a videóra, még ha nem is történik benne semmi különös vagy váratlan - és azon is érdemes elgondolkodni, hogy vajon mikor éri el a technológia azt a szintet, amikor nem lehet már szabad szemmel megkülönböztetni egymástól a robotot és az embert. Persze, tudom, odébb van az még. De vajon sokkal?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top