Ha még nem lenne elegetek

2010. 05. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Bizony, lassan a könyökünkön folyik ki, a megjelenő tabletek híre, éppen ezért válogatunk a megjelenések és bejelentések között, hogy lehetőleg a leg figyelemre méltóbb példányokat mutassuk be nektek. Mint most, az Aigo üdvöskéjét, az N700 Androidot.

Nekem már pofára is bejött a kis 7 colos zsebholmi, tetszésemet pedig a specifikáció látványa tolta még feljebb. A kicsike ugyanis nem rossz paraméterekkel rendelkezik. Processzorként egy Dual Core Cortex ketyeg benne 1 giga hertz sebességgel és 1 MB cache-el. Memóri szinten 512 MB áll rendelkezésre, ám ez DDR2 és 667MHz típusú, amit szeretni fogunk. Ahogy a FullHD filmvetítést is, amit a kis picurka lehetővé tesz. A vetített képet természetesen TV készülékre is kitehetjük, erre való a gépházra „ragasztott” HDMI csatlakozási lehetőség.

Adatainkat 4, 16 és 32 gigás adattáron tárolhatjuk, attól függően, hogy a megrendelés alkalmával melyiket preferáljuk. A kis tablet PC egyébként webkamerával is fel lett szerelve, amit sokan hiányoltak az eddig bemutatott példányokból. Természetesen gyorsulásmérő is helyet kapott a fedél alatt, ahogy a Wi-Fi, Bluetooth és 3G is. Amiről még nem beszéltem, az nem más, mint az operációs rendszer, ami bizony az Android 2.1-es verziója. A gyártó állítása szerint – bár ez nincs benne a leírásban – támogatja a Flash 10.1-et, így az ebben készült internetes tartalmakat gond nélkül kezeli. A készülék megjelenése ez év nyarának második felére várható, de hogy mennyiért, arról nem szól a fáma.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top