Halló, a porszívóval beszélek?

2011. 03. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Haza kéne telefonálni a gyereknek (mondjuk úgy tíz év múlva)? Van pár lehetőség: felhívhatod, ráköszönhetsz Skype-on, vagy mondjuk odaguríthatod hozzá a távirányítós porszívót, és beszélgethetsz vele azon keresztül.

Webkamerával felszerelt porszívóról már volt szó korábban, ám ez a cucc azért (is) különlegesség, mert ez nem valami noname gyártó terméke, hanem konkrétan a Samsung készített ilyesmit. Egyelőre még csak a Koreában tervezik árulni, arról nincs szó, hogy egyéb piacokat is szeretnének vele meghódítani. Az ára 800 ezer won, azaz körülbelül 140 ezer forint lesz.

És mit is tud a cucc? A VC-RL87W névre hallgató porszívóra a korábban emlegetett modellhez hasonlóan kamera és mikrofon került, ami okostelefonra vagy számítógépre tudja továbbítani a hangot és a képet. (Az igazi az lenne, ha ezen is lenne egy LCD kijelző, és a "vonal" másik végén lévő emberkét is lehetne látni.) Szintén telóról vagy gépről lehet távirányítóval vezérelni magát a porszívót, szóval felfogható akár egyfajta távirányítós játékként is. Így mindjárt vonzóbbnak tűnik az egyébként utálatos tevékenység. Szerintem minden háztartásba mindjárt kettő kellene, hogy lehessen velük versenyeket rendezni.Félretéve a tréfát: az, hogy már a Samsungnál is megjelenik ilyen porszívó (még ha csak Koreában is), azt engedi feltételezni, hogy hamarosan nálunk is elképzelhető lesz ilyesmi. Lehet, hogy a mi gyerekeink már csak hallomásból fogják tudni, milyen fáradságos meló is a takarítás?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top