Tűzokádó fémsárkány - VIDEÓ

2011. 03. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Dan Peppiatt és Paka művésznevű kollégája nagy rajongói a különféle fémhulladékoknak. Természetesen nem a helyi MÉH-telepre viszik a vasakat, hogy némi pénzre tegyenek szert, hanem inkább életre keltik a halott fémet, meghökkentő kinetikus szobrokat alkotva belőlük.

A duó legfrissebb kreálmánya az El Grando névre keresztelt sárkány, amit a Makers Fair nevű vásáron mutattak be Newcastle-ben. A műremeket száz százalékban újrahasznosított holmikból készítették: a testét alkotó fémváz jól láthatóan hulladékfém, a működtetéshez szükséges motorokat leselejtezett kerekesszékekből műtötték ki, a pneumatikus rendszer összetevőit pedig az eBayről szerezték be fillérekért.

El Grando mozgását távirányítóval tudják szabályozni, a jószág nyitogatja a száját, csapkod a szárnyaival, szóval az alapmozdulatok mennek neki. Az igazi attrakció persze nem ez, hanem a tűzokádás funkció, amivel garantáltan elkergetne mindenféle mesebeli szőke herceget, főleg hogy a hátából és a farkából is több ponton törnek elő a lángok. A tüzes lehelletet propán-bután gáz biztosítja. A srácok egyébként folyamatosan tökéletesítgetik alkotásukat, és azt is elismerték, hogy bizony pár alkalommal már széthullott. Terveik között szerepel még egy játék, aminek az egyik karaktere El Grando lenne.

A New Scientist videóján “működés” közben is megcsodálható a fémszörny.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top