Hálózati fogalom zavar

2010. 03. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nemrégiben beszélgettem egy jóemberrel az almás cég új telefonjáról, aki megkérdezte tőlem, hogy a készülék által "támogatott" 4G hálózatot tényleg olyan sebességel tudja-e majd használni, mint amit írnak róla. Nos, nem!

Ugyanis az Apple telefonjának nevében nem a támogatott hálózatot olvashatja az érdeklődő, hanem a készülék verziószámát, tehát azt, hogy negyedik generációs. Amikor ezt közöltem az illetővel, furán nézett rám, pedig igaz. Nem tudom, hogy közületek hányan vannak tisztában a verzió számokkal és a támogatott hálózatok jelölésével, ezért gondoltam úgy, hogy tisztázom e fogalmakat.

Egyébként, ha már itt tartunk, jöjjön egy hír is az Apple háza tájáról. Ez pedig nem más, mint az iPhone 5G (nem, nem támogatja az 5G-s hálózatot :)), mely már tényleg képes lesz felkúszni a 4G támogatott hálózatokra, 326 megabit/s letöltési és 86 megabit/s szélessávú feltöltési sebességet produkálva. Érdekes, hogy már hallani az 5G-s készülékről, amikor még a negyedik generációs kézibeszélő sem jelent meg, de legyen. A híreknek mi mindig nagyon örülünk.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top