Újabb Androidos csúcsmobil a Samsungtól MÁR VOLT, NE TEDD KI!

2010. 03. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A kis Samsung Galaxy Spica még alig seperte be a felhasználók elismerését, a gyártó máris bejelentette az utód készüléket, a Galaxy S-t.

Túl sokat nem tudni még a készülékről, ám ami ismert, az igazán szívdobogtató. A 4 colos kijelzőnek köszönhetően talán csak a mérete sikerült túl nagyra, de hát istenem… Talán a vékonysága feledteti majd velünk ezt, ugyanis egyelőre úgy néz ki, hogy ez a készülék a világ legkarcsúbbja.

 

A telefon op. rendszere mi is lehetne más, mint az Android 2.1-es verziója, aminek örülhetnek a júzerek, hiszen nem kell a frissítésre várni, mint az előddel rendelkezőknek. A kijelző méretét már említettem, azt viszont nem, hogy a Samsung által fejlesztett Super Amoledet kapta, mely főleg az erős napsütésben fejti ki áldásos hatását, illetve az akkuhasználatban. Felbontása 480 x 800 pixel, ami szintén jó hír.

Már a Spica-ban is erősnek mondható (800MHz-es) processzor dobogott, amit az S esetében lecseréltek egy 1GHz-es Samsung S5PC110 példányra, így aztán „röccenőmentesen” élvezhetők a telefon nyújtotta szolgáltatások, melyek egy része az op. rendszerbe lett beépítve (Facebook, GMail, MySpace, stb), illetve amiket az első használatkor letölt az ember az Android Marketből. Az meg már csak hab a tortán, hogy ez a proci simán lekőrözi a Qualcomm Snapdragont, főleg 3D-s alkalmazások alatt pörögve. További tulajdonságként a belső memóriát említeném meg, mely lehet 8 és 16 giga is, attól függően, mennyire vagyunk fájlgyűjtögetők. Természetesen a belső memória kapacitása emelhető microSD-vel, egészen 32 gigáig.

Nos, a készüléket magát nem ismerem még (tehát nem fogtam a kezemben), csak az elődjét, amivel nagyon meg vagyok elégedve. Ahogy az új készülék tudástárát elnézem, a többi gyártónak rendesen fel kell kötnie a gatyát, hiszen elég combos kis készülék lesz ez a Samsung Galaxy S.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top