Hazánkban az világ legkeskenyebb LED monitora

2011. 02. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Már kapható itthon az LG E90, ami jelenleg a legkeskenyebb LED monitor a világon, az ajánlott bruttó fogyasztói ára 90 ezer forint.

Az LG E90 a mindössze 7,2 mm-es vastagságával a gyértó szerint a világ jelenleg egyik legkeskenyebb és legkönnyebb SZUPER LED monitorcsaládja. (A SZUPER LED kategóriát nemrégiben vezette be az LG, ez a szegmens a gyártó szerint magában foglalja a kivételes képminőséget, a formatervezést, a színgazdagságot és a LED-es valamint a CCFL kijelzők közös előnyeit.)

Az irdatlanul karcsú monitor LED-háttérvilágítást, mega kontrasztarányt és 2 ms válaszidőt kínál. A szegmensenként vezérelhető háttérvilágításnak köszönhetően fekete képek esetén a LED diódák kikapcsolnak, így a feketék mélyebbek, a különböző árnyalatok közötti átmenetek pedig finomabbak lesznek. Az LG, Image Booster szoftvert is ad legújabb monitorához (ezt külön, CD-ről kell telepíteni), ami az elmosódott online tartalmat korrigálja, és élvezhető képet formál akár egy alacsony felbontású YouTube videóból is.

Az E90 további előnye, hogy akár 35%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint a hagyományos CCFL háttérvilágítású LCD monitorok. Ezenfelül a gyártáskor használt veszélyes-anyag (pl. halogén és higany) tartalmat is csökkentette az LG a környezetvédelem és fenntartható fejlődés érdekében.

A monitort a 2011 CES-en a számítógép perifériák kategóriában innovációs díjjal ismerték el.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top