Hologramos check-in

2011. 02. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Két angol repülőtéren már hologram alkalmazottak is segítik a terminálra érkezőket.

Egészen pontosan a Londonban található Lutontés a Manchesterben lévő repülőteret gazdagítja immár a két-két holografikus személyzeti erő. Az előbbinél két Anglia szerte ismert színészről, az utóbbinál a reptér két alkalmazottjáról mintázták a hologram figurákat. (Mondjuk nekem Yoda mester vagy Obi Wan alakja sokkal jobban tetszett volna.)

A hírek szerint kezdetben még csak a biztonsági zónában teljesítenek szolgálatotés a repülési szabályokról tájékoztatják az utasokat. Persze innen már egyáltalán nincs messze az, hogy valami másra is átprogramozzák őket és még sok-sok más feladatot is képesek legyenek ellátni.

Most jön a válasz annak az ember csoportnak a kérdésére, akiket én csak “Future pesszimistáknak” hívok: “Na de akkor mi lesz, ha ezek elterjednek, és majd elveszik a jó munkás emberektől a melót?!?!” Hát erre nem kerülhet sor, mivel ezek a kivetített munkások nem sok mindent tudnak csinálni a tájékoztatáson kívül, és a cég sem szeretne emiatt egyik dolgozójától sem meg válni.

Most következzen a 100 000 forintos komment kérdésem: Szerintetek még hol lehetne hasznosítani ezeket az alkalmazottakat és milyen feladatkörben?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top