Humanoid robot vs Kinect - VIDEÓ

2011. 02. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A technika csúcstalálkozója: a humanoid robot és a Kinect együtt. Ja, meg egy ember is. Először azt hittem, a robot irányítja a a játékot... De nem.

Az ember irányít mindent. Az ember mozog, ezt figyeli a Kinect, amit aztán leutánoz a robot. A videón azért látszik minden fordítva, mert az ember szemben van a kamerával, a robot pedig háttal.

##235121##

Poénnak, kísérletnek, érdekességnek is jó, de biztosan vannak olyan felhasználási területek, ahol jól jön ez a tudás. (Természetesen más közvetítővel, nem feltétlenül a Kinecttel.) Mondjuk olyan helyeken, ahova nem tud vagy nem akar bemenni egy ember, ott elvégezheti a munkát helyette egy robot.Nekem a Trükkös halál 2. jutott róla eszembe (ti biztos nem láttátok, olyan fiatalok vagytok :). A filmben poénból csinált egy ilyen mozgásutánzó robotot a főszereplő, ami aztán később nagyon jól jött neki, amikor a főgonosz el akart menekülni a rendőrség elől egy helikopterrel. A gengszter csak akkor jött rá, hogy a pilóta helyett egy játékrobot vezeti a gépét, amikor már késő volt, és a tenger felszíne felé tartott a gép...



Szerző

tech.hu



Scroll to Top