Csapolt sör, gyorsan - VIDEÓ

2011. 02. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Jó érzés tudni, hogy vannak, akik foglalkoznak korunk legégetőbb problémáival és megoldást is keresnek rájuk. Bemutatjuk a világ leghatékonyabb söntésgépét.

Itt a Tech.hu-n viszonylag gyakran mutatunk be olyan gépeket, robotokat, amelyek jók-szépek-látványosak, de nem feltétlenül lehet eldönteni, van-e bármi hasznuk. A GrinOn Bottoms Up nevű készüléke azonban nem csupán hasznos, de a maga nemében hiánypótló alkotás.

A csapolt sör egyik hátulütője, hogy a pultos sosincs vele kész elég gyorsan, pláne akkor, ha egyébként is nagy a forgalom. A GrinOn felismerte a problémát és elkészített egy olyan csapolót, amivel nagyságrendekkel gyorsabban megy a kiszolgálás.

A Bottoms Up szakít a hagyományos metódussal és alulról tölti a poharakba a nedűt. Ehhez speciális poharakat használ, amelyek alja lyukas, de szelepszerűen záródik. Szintén alul egy mágnessel van ellátva, a gép ennek a segítségével tudja hajszálpontosan oda állítani, ahova kell, majd a szelepen keresztül alulról tölti fel sörrel.

56 korsó sör, 1 perc alatt:

##235280##

Az “elkészült” frissítő így kevésbé habos (bár van, aki pont azt szereti), és ami a lényeg, jóval hamarabb készül el. Rövidebb tehát a sorban állás, kevesebben tipornak a lábadra és a pultos lány csapolás közben menetrendszerűen felöltött unott arca sem zavar majd meg. Remek ötlet, minden kocsmában ilyet szeretnék látni.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top