Nem lesz olcsó a Xoom

2011. 02. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hamarosan a boltokba kerül a sokak által Messiásként várt tablet. A specifikáció a többséget meggyőzte, de a napokban kiszivárgott az ár is, ami talán lehűti a kedélyeket, egyeseknél legalábbis.

Az egyebek mellett Android 3.0-val is felvértezett eszközre tényleg nem kell már sokat várni, a piacra dobás hivatalos dátuma február 24. Hogy a készülék mit tud, azt Daneey már összefoglalta nektek korábban, a minap pedig már az egyik legfontosabb tudnivalót, a “mennyi az annyi” című kérdéskört illetően is napvilágra került néhány részlet.

Az AndroidCentral nemrég 800 dolláros nyitóárat emlegetett, amit elsőre sokan túlzónak találtak és egy valamivel barátibb összeget reméltek. Számukra rossz hír, hogy a portál értesülései minden jel szerint pontosak, a BestBuy.com kínálatában 799.99 dolláros áron szerepel majd a Motorola tablet. Ez átlagárakkal számolva durván 300-zal több, mint a fő versenytárs iPad legolcsóbb verziója és még a legütősebb almás tabletnél is drágább egy 100-assal.

Ahogy a Mashable.com is jelzi, a Xoom adottságai terén jóval többet is tud nyújtani az egyes iPadnél, de ne feledjük, hogy az Apple hamarosan előrukkol a következő generációval, ami már vélhetően nemigen marad majd el színvonalban a Xoomtól. Az előzetes becslések szerint az iPad 2 ára nagyjából a jelenlegi iPadekén mozog majd, amelyek a kettes verzió piacra kerülése után egy bő százassal olcsóbbak lesznek. Márpedig mostanáig fontos tényező volt az androidos eszközök terjedésében, hogy olcsóbban adták őket az Apple kütyüinél.

Persze a fenti eszmefuttatás pusztán spekuláció, a következő hetek-hónapok alatt a piac új szereplői is szépen a helyükre kerülnek majd. Addig is, ha már Xoom, itt a Motorola tablet legfrissebb reklámszpotja, amivel az idei Super Bowl alatt próbálták tabletvásárlásra kondicionálni a tévénézőket.

##235634##



Szerző

tech.hu



Scroll to Top