60 milla objektív

2011. 02. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A 60 millió nem az ára, hanem a darabszáma. Ennyit gyártott le 1987 óta a Canon. Az eredményt egy EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM objektív legyártásával 2011. január 11-én érte el a Canon gyár, mindössze 13 hónappal az 50 milliomodik objektív legyártása után.

Két brutál új objektívet is bemutatott ma a cég (egy halom új fényképező és nyomtató mellett): az EF 500mm F/4L IS II USM és az EF 600mm F/4L IS II USM objektívek kialakítása megfelel a legigényesebb sport- és természetfotósok elvárásainak: mindkét modell kimagasló teljesítményt, minden esetben csúcsminőségű felvételeket, valamint hihetetlen mobilitást biztosít.

Az objektívek a legjobb minőségű optikai elemekkel, illetve a Canon legújabb képstabilizáor (IS) technológiájával rendelkeznek. A magnézium ötvözetből és titánból készült alkatrészeknek köszönhetően az új modellek elődeiknél jelentősen könnyebbek és strapabíróbbak.

Az objektívek optikai elemei megkapták a Canon Super Spectra és SubWavelength Structure (SWC) bevonatot, amelyek hatékonyan csökkentik a szellemképek megjelenését és a becsillanást. Az objektív első és utolsó lencsetagjának külső felülete víztaszító fluoros bevonattal rendelkezik, amely a tisztább képek készítése érdekében taszítja a port és a szennyeződéseket, foltmentesen tartja az első lencsetagot, így a vízcseppek gyorsan leperegnek róla.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top