Helikopterbringa - VIDEÓ

2011. 06. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Hoverbike ránézésre egy katonai helikopter és egy segédmotor szerelemgyereke. Egyelőre koncepcióról van szó, de legalább prototípus már készült, és tesztelik is.

A Hoverbike egy Chris Malloy nevű úriember hobbiprojektje, aki meló után és hétvégéken ezzel szokta múlatni szabadidejét. A döntően saját zsebből (és némi felajánlásból) finanszírozott jármű még messze van a véglegestől, de a jelek szerint egész biztatóan halad a fejlesztés. Két és fél évnyi munka volt idáig eljutni vele, szóval nem mostanában kerül kereskedelmi forgalomba.

Mint a képen látható, a kerekeket 90 fokban megdöntötték, így azok rotorként funkcionálnak. A 80 kilowatt max teljesítményre képes motoron kívül gyakorlatilag az egész masina kevlárból és karbonszálból épült, hogy strapabíró, de könnyű legyen. Kivétel még a két propeller, melyek tasmán tölgyből készültek.

Videóval, pontosabban repülés/lebegés közben rögzített mozgóképel egyelőre nem szolgálhatunk. A projekt honlapja szerint nagyon szerették volna a legutóbbi éles tesztről készült felvételt publikálni, de fény derült pár kisebb hibára, amit még ki kell javítani, az pedig időbe és pénzbe kerül. Azért valami azt súgja, valószínűleg fogunk még hallani a Hoverbike-ról, addig pedig érdemes a fotók között szétnézni.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top