Hivatalosan is jön a Facebook Timeline

2011. 12. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nem ment éppen simán, de a jelek szerint túljutott a kezdeti problémákon a Facebook új Timeline megoldása, és hivatalosan elkezdték elérhetővé tenni a felhasználóknak.

A Timeline a Facebook profilunkon egyébként is fellelhető aktivitásoknak ad egy újszerű, látványos megjelenést. Szeptemberi bejelentését követően elég nagy felhajtást sikerült generálni vele, egymillió fölött volt azok száma, akik kipróbálták a béta állapotban lévő újítást.

A Timeline fölött aztán elkezdték kongatni a vészharangot, a bevezetés csúszott, és felbukkant a Timelines.com nevű oldal, jelezve, neki is lenne egy-két baráti szava a projekthez. Mivel eleve hasonló jellegű szolgáltatást nyújtottak, ugyanezen a néven, védjegyoltalmi perrel fenyegetőztek, nem kis bizonytalanságot generálva Zuckerbergék Timeline szolgáltatása körül.

A jelek szerint a Facebook nem tart a per esetleges következményeitől, vagy sikerült/sikerül megegyezniük a Timelines.comot üzemeltető céggel, mindenesetre tegnap a hivatalos blogon bejelentették, hogy elkezdik elérhetővé tenni a Timeline megjelenítést, első körben Új Zéland számára. Ezt követően szélesebb körben is bevezetik majd a “közeljövőben.”

A Timeline egyik fő vonzereje, hogy rendkívül látványos profiloldalakat lehet vele kreálni. Hogy mennyi kreatív ötlet megvalósításának adhat helyet, arra több galériányi példát is találunk a Mashable.comon. Aki szeretné kipróbálni már most, az itt találja a szükséges útmutatót. »



Szerző

tech.hu



Scroll to Top