IBM: Firefox, én téged választalak!

2010. 07. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az IBM alelnöke, Bob Sutor, közzétett egy blogbejegyzést, amelyben részletezi a társaság álláspontját a web böngészőkkel kapcsolatban. A vállalat szerint számukra a Firefox a megfelelő szoftver, ezért minden új gyártású gépükre Firefoxot fognak telepíteni alapértelmezett programként az internet eléréséhez, valamint a már meglévő felhasználókat is a váltásra fogják ösztönözni.

Ennek a lépésnek óriási hatása lehet, és hogy el tudjuk képzelni, hogy mekkora lehetőség is ez a Firefox számára, elárulok egy számot: 400000 világszerte. Most kérdezhetitek, hogy mégis mi ennyi? Ha azonban egy kicsit belegondolunk, hogy mi is lehet ez, akkor rájövünk, hogy eladott PC biztosan nem, mivel az jóval nagyobb, akkor mégis mi marad? Az alkalmazottak száma. Jó nagy egy cég igaz?

Hogy miért ez nagy váltás? Sutor azzal indokolta, hogy egy ekkora méretű cégnek „nyílt biztonságos, és szabványos böngésző kell”! A Firefox elfut macen, Linuxon, és Windowson egyaránt, tehát egységes lehet a böngészési platform a cégen belül.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top