Ikea robotika – VIDEÓ!

2010. 06. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Lehet-e egy szék dühös? Lehet-e egy dohányzó asztal félénk, vagy izgatott? Lehet. Csak pihent agy és kis barkácskedv kell hozzá. Önálló robot bútorok akció közben!

Adam Lassy mérnök és dizájner. Azzal az ötlettel kelt fel egyik reggel, hogy miért nem a dohányzóasztala jön oda hozzá az előző napi kihűlt kávéval, miért neki kell kimásznia az ágyból? Legalábbis elég valószínű, hogy így történet. És mivel mérnök, meg dizájner, fúrt faragott, fűrészelt, drótozott, amíg egy fészekaljnyi (de legalább kettő) kis robotbútort össze nem eszkábált magának az Ikea kollekciójából.

##206025##

Az egyik verzió szerint, így soha nem lesz láb alatt egy szék (na ezt a mondatot értelmezze valaki!), nem kell felállnunk egy csésze teáért, és a partikon nem kell csokornyakkendős pacákoknak körbevinni a rákkoktélt. Ám még egyet csavart a dolgon és kis robútorait (Figyelem! Ezennel levédtem ezt a szót: robútor! :) állati viselkedésmintákkal ruházta fel, így tényleg tud dühös, vagy félénk lenni a szék!

##206022##

És most már én is azt kérdezem: Miért én menjek oda az asztalhoz, meg a székhez egy étteremben leülni? Jöjjön a teríték asztalostul, mindenestül hozzám!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top