Intelligens műszer futóbolondoknak

2010. 03. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Bizony sok futásbarát választott magának más gyártó által készített teljesítménymérős órát, hiszen a Garmin eszközeire nem az egyszerű telepítési metódus, és használat volt jellemző. De csak eddig! Az új Forerunner 100 sokkal felhasználóbarátabb és a felesleg dolgokat is kihagyták a gépházból.

Nos, az új Forerunnerbe már tényleg csak a futók számára legfontosabb funkciókat építették be. A kis sportóra GPS alapú eszköz, melynek köszönhetően az edzési útvonalak egy mozdulattal elmenthetők és meg is oszthatók az arra alkalmas felületeken (Garmin Connect, Google Maps, stb.). A készülék szívritmust is mér, már ha összekötjük a szerkentyűt a hozzá mellékelt HRM (Heart Rate Monitor) mellpánttal, amiből az elégetett kalória is kiszámítható az óra segítségével.

További fejlesztésként az eddig használt SiRF Star III-as GPS modult felváltotta a SiRF IV, mely stabilabb műhold kapcsolatot és pontosságot ígér magas házak, vagy fák között is. S, hogy még mi mindent kínál a kicsike? Az általa mért edzési adatainkat megoszthatjuk a Garmin Connect oldalán, ahol a saját eredményeinket összevethetjük másokéval, illetve eredményeinket tárolhatjuk is, hogy a későbbiek folyamán nyomon követhessük fejlődésünket, vagy éppen statisztikákat készíthessünk erőnlétünkről. Az új sportóra már pár hete kapható az Egyesült Államokban 250 dollárért, ami jó hír, hiszen így hamarosan eljuthat kis hazánkba is.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top