A Dán gyártó legújabb legdrágábbja

2010. 03. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Gondolom, hogy sokatoknak nem kell bemutatni a gyártót, azt azonban érdemesnek tartom megemlíteni, hogy a szinte manufaktúrában dolgozó cég termékei az egyik legdrágábbnak számító cikkek világszerte, ami nem véletlen.

A Bang & Olufsen által gyártott holmik egytől egyig kézzel készülnek, a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelően, talán ezért is találunk a termékein vakító árcédulát még akkor is, ha csak egy egyszerű asztali hangszóróról van szó. Ha pedig azt is elárulom, hogy legújabb HDTV-jük nem kevesebb, mint 54.990 dán koronába (megközelítőleg 10.000 dollár) fog kerülni, gondolom ti is leteszitek a hajatokat. 

Pedig ennyi lesz az árcédulán, amit a fentebb említett okok miatt nem csodálok. Már csak azért sem, mert igen komoly paraméterekkel rendelkezik a legújabb megjelenítőjük a BeoVision 10, mely 46 colos képernyőjével elég nagyképűnek mondható. A LED alapú tévé 240Hz-es, amit nyugodtan nézhetünk akár 45 fokos szögből is, a kép minőségében nem látunk majd változást. A készüléket karcsúságából adódóan főleg fali használatra szánják, de asztali konzolt is rejtett a gyártó a csomagba, hátha valakinek nincs fala. 

A BeoVision csúcsminőségű hangszórókkal is rendelkezik (naná, hiszen a gyártónak ez az egyik fő profilja), ezt láthatjuk nagy narancssárga mezőként a képernyő alatt (a színválaszték: szürke, fekete, narancs), illetve csatlakoztathatunk hozzá külső hangontókat is, melyet szintén beszerezhet az ember „Bangéktől”, méghozzá gondolom jó borsos áron. Nos, kicsit irigylem azt, akinek ilyen lóg otthon a falán, de ha valaki azt mondja, hogy ennek az árából két évig eszik a család, azt is megértem. Abban meg egyenesen biztos vagyok, hogy kis családommal nem ezen fogjuk nézni a Helyszínelők legújabb évadját.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top