IPad és iPhone valódi zongorabillentyűkkel

2011. 02. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Bár olyan alkalmazásokkal már tele van a net, amik az iPhone vagy az iPad képernyőjére varázsolnak jobb-rosszabb virtuális zongorabillentyűzeteket, mostantól az se essen kétségbe, aki valódi hardveres fekete-fehér billentyűkkel szólaltatná meg az Apple tabletjét.

Az ION Audio elvetemült ötletének neve Piano 2 Go: ez tulajdonképpen egy speciális dokkoló, amelybe csak bepattintjuk az iPadet, iPhone-t vagy iPod Touchot, és máris egy valódi zongora előtt érezhetjük magunkat. Oké, mondjuk inkább úgy, hogy egy valódi zongora egy szeleténél, mivel ez a minibillentyűzet csupán két oktávos.

Az viszont mindenképpen a kütyü mellett szól, hogy érintésérzékenyek a billentyűk, tehát valóban "fílingesen" lehet rajta játszani, a nyomás ereje szerint lesznek hangosabbak vagy épp halkabbak a hangok. A "zongoradokkolóhoz" ráadásul jár egy szintetizátor-alkalmazás is, amely különféle hangszíneket tartalmaz a zongorától a gitárig, dobkíséretet ad a prüntyögéshez, és az iPad vagy iPhone mikrofonjával akár éneket is felvehetünk a kész műre.A Piano 2 Go ára egyelőre még nem nyilvános, ám a napokban ez is kiderül majd, ezért érdemes ránézni az ION Andio honlapjára, ahol egyébként találhatunk még érdekes zenei őrületeket a notebookra köthető mini dobpadoktól a laptop-DJ felszerelésig.http://www.ionaudio.com/piano2go



Szerző

tech.hu



Scroll to Top