Izom autók után itt vannak az izom telefonok

2010. 07. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Miért a HTC Desire? 1GHz Snapdragon processor, 512 MB rom, 576 MB ram, 3,7 colos érintésérzékeny AMOLED kijelző.

Ez nem minden adat, ami fellelhető a készülékről, ez csak ahhoz ad elég információt, hogy mitől lesz egy telefon izom telefon. A Vodafone kedves gesztusa-e vagy a gyártóé nem tudom, de a készülékben 4 GB kártya figyelt, amikor kibontottam. Kártya ki, be a másik, amire be vagyok rendezkedve. A telefonkönyvet megnyitva lehetőség van a névjegyek importálására a memória kártyáról. Gyors keresés után a névjegyeket felvette. Ha használod a Gmailt és a facebook-ot akkor az ott fellelhető névjegyeket, ismerősöket párosítani tudod. Úgy minden adat egy helyen lesz.

Menü: a HTC Sense révén 7db asztalt kapunk amelyek olyan dinamizmussal váltanak amit még nem tapasztaltam. Az alap képernyőn két ujjunkat a sarkok fele helyezve, majd ujjainkat összehúzva látványos grafikával megjelenik a hét asztal. Mindegyiket telepakolhatjuk a gyári HTC illetve a gyári Android widget-ekkel, parancsikonokkal, programokkal és oldalakkal. Ha nem tetszik valamelyik, akkor csak hosszabban rajta tartva az ujjunkat mozgathatóvá válik és vagy alulra a kukába vagy egy másik lapra lehet áthúzni.

Az AMOLED elvileg kissé szebb képet és kevesebb fogyasztást eredményez. NEM IGAZ!!! Nem kissé, hanem nagyon szebb képe van, a fogyasztást nem tudom így megítélni. Az biztos, hogy ekkora kijelzővel meglepően jól bírja szuflával. Belső menü alatt minden ott van amit a telefon tud még: PDF-et nyit meg szédületes sebességgel, amit meg is tart a lapozásokkor is. Az Office 2007 dokumentumokat megnyitja, de nem szerkeszti.

Internet böngészés: Láttam videót ahol az iPhone készüléket alázza porrá az oldalmegnyitás sebesség teszten. A hír igaz olyan sebességgel szörfölhetünk a neten, hogy kikezdi hónunk alját a menetszél. Ezt Wi-Fi IEEE 802.11 b/g vagy HSPA/WCDMA és GSM/GPRS/EDGE kapcsolat segítségével tehetjük meg.

Kamera: Videót max. 800x480-ban és képet 2592x1552 pixel méretben vesz fel. Arcfelismerés, adott pontra érintésre zoomol. Segit neki a LED a képeknél. De a videónál nincs ilyen lehetőség. ISO érzékenységet 100-800-ig állíthatunk, de manuálisan is csodás képeket csinál.

Gombok: A készülék tetején a power, bal szélen hangerő, a kijelző alatt home, menü, optikai egér hanyatt fektetve és végül a vissza és keresés gomb egyben.

Ha lehetőséged van, hogy ezt vedd meg, ne habozz! Minden funkció minden menü öröm a szemnek nem akad semmi, gyönyörű a kijelző képe. Élmény a web használata nincs zavaró várakozás egy oldal betöltésekor sem.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top