Jön a fizetős Android Market

2011. 05. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ilyen világban élünk, a fizetős szolgáltatásoknak is nagyon örülünk. :) Hamarosan már nem csak az ingyenes alkalmazásokat tölthetjük le a Google mobilos boltjából.

Még egy Google-hír, reméljük, nincs még elegetek belőle, de ez tényleg örömteli információ. A hazai androidos közösség már jó ideje várja, hogy végre a fizetős Android Marketet igénybe vehesse, és végre eljött ez a nap is.

Eddig, ha valaki olyan alkalmazásra vágyott, ami csak pénzért volt elérhető a Google mobilos alkalmazás-boltjában, nem tudta legálisan megvásárolni, mert nem volt elérhető a fizetős rész a hazai felhasználók számára. Csak úgy tudták ezeket megszerezni, ha letöltötték valamilyen warez oldalról, vagy kijátszották a rendszert, és úgy tettek, mintha nem Magyarországról vásárolnának.

Ma viszont megérkezett a hír, hogy a Google néhány napon belül 99 országban, köztük Magyarországon is elérhetővé teszi az Android Market fizetős alkalmazásait. Ezzel a felhasználók legálisan férnek hozzá még több játékhoz, vagy akár munkára használható alkalmazáshoz juthatnak hozzá legálisan, a fejlesztők pedig még több bevételhez juthatnak.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top