Hamarosan indul a Google +1 projektje

2011. 05. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Heteken belül élesítik a Google saját lájk gombját, azaz a +1 funkciót. Használatával értékesnek ítélt linkekre hívhatjuk fel a figyelmet, és saját honlapunkba is beilleszthetjük. Persze itt is lesz majd adatgyűjtés rendesen.

Ahogy korábban mi is hírt adtunk róla, a Google előállt a Facebook nagy sikerű Like gombjának saját verziójával, ami a jóval kevésbé hangzatos  +1 nevet kapta. Használatával a keresőben megjelenő találatokat pontozhatjuk, kiemelve az értékesebb linkeket, de rövidesen weblapokba építve is találkozhatunk majd vele.

A keddi fejlesztői konferencián San Franciscóban bejelentették, hogy “a következő hetekben” élesítik a szolgáltatást, követve ezzel a Facebook, a Twitter és a Tumblr példáját. A SearchEngineLand információi szerint a gomb hétféle verzióban lesz majd elérhető, köztük számlálós vagy  számláló nélküli típusokkal.

Ahogy az várható volt, a gomb mellé külön analitika is jár, a Google Analitycshez hasonló felületen a kattintási statisztikákban turkálhatunk majd kedvünkre. Olyan alapvető adatok is rögzítésre kerülnek majd, mint a kor, a nem, vagy hogy honnan érkezett a kattintás.

Aki szeretne 1 gombot az oldalába, az egy egyszerű formon hozhatja majd létre, ahol kap egy embed kódot, amivel be tudja építeni az oldalba. Az előzékeny Google külön létre is hozott egy oldalt, ahol fel lehet iratkozni a friss infókra, hogy az elsők között értesüljünk a fejleményekről és a hivatalos startról.

A +1 projektről találtok még screenshotokat a SearchEngineLand cikkében, idekattintva.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top