Jön a PSP utódja: PlayStation Vita

2011. 06. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Sony bejelentette hordozható játékkonzolja, a PSP utódját PlayStation Vita néven. Bár játszani még senki nem játszott vele, természetesen már most mindenki el van ájulva tőle.

Az első PSP meghódította a Földet: a Sony két napja gondosan bejelentette, hogy 70 millió darabot adtak el belőle, majd pedig az E3-on tartott sajtótájékoztatón fellebbentették a fátylat a következő generációs PSP-ről, amelynek hardvere néhány évvel ezelőtt gyakorlatilag szuperszámítógépnek minősült volna.Tény, hogy az első generációs PSP óriási ötlet volt, és a hétköznapi kikapcsolódást keresőktől a hardcore gémerekig rengeteg embert meghódított. Mivel azonban továbbra is egy 5 hüvelykes képernyőjű, zsebbe szánt játékgépről van szó, felmerül a kérdés, hogy a játékélményen fejleszt-e bármit az, ha négymagos processzor hajtja, és az autóversenyes játékban külön mozognak majd a nézőtéren álló emberek hajszálai.

A PS Vita-ban egyébként tényleg négymagos CPU ketyeg, és kapacitív érintőkijelzővel, illetve első és hátsó kamerával érkezik majd. Az irányításhoz ezeken kívül kapjuk a megszokott gombokat és az analóg stickeket. A táblagépekhez hasonlóan két verzió kerül piacra: az egyikkel WiFi hálózatokhoz csatlakozhatunk, míg a drágábbikba SIM-kártyát is tehetünk, mellyel 3G adatkapcsolattal is hozzáférhetünk az internethez.Nyilván a számtalan új technológiai lehetőség és a vásárlóerő jelenléte arra ösztökéli a gyártót, hogy mind tovább tuningolja a termékeit, azonban lehet, hogy most kissé túllőttek a célon. Egy közepesen nagy LCD tévé áráért (a 3G-s modell 299 euró lesz) brutális hardvert, érintőkijelzőt, és végtelen sok irányítógombot kapunk, mellyel a játék valószínűleg ugyanannyira lesz jó, mint a régi PSP-vel. Mindazonáltal afelől szemernyi kétségünk sincs, hogy az eladási adatok a Sonyt fogják igazolni.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top